Boxspring, ook wel ‘hotelbed’

U heeft vast weleens van een boxspring gehoord waarbij gelijk de term ‘hotelbed’ naar voren kwam. Maar een boxspring is ook erg afhankelijk van het type matras dat er in ligt.
Wat is nu precies een boxspring eigenlijk en wat zijn de voordelen t.o.v. een normaal bed?

Een boxspring
Een boxspring is een bepaald bedbodem waarop bij het frame van het bed veren zijn geplaatst. Eigenlijk is het dus een bedbodem en matras ineen. Wanneer men een boxspring aanschaft wordt er vaak gebruik gemaakt van een pocketvering matras, een traagschuim matras, een binnenvering of bonelvering matras. De naam ‘hotelbed’ wordt geassocieerd met een boxspring omdat zo heel erg comfortabel liggen en heerlijk zijn om op te slapen. Daarnaast beschikken veel hotels ook over boxsprings in plaats van normale bedden. Staal biedt hierbij meer stevigheid dan een houten bedbodem. Daarnaast is het belangrijk te kijken welke matras er gebruikt wordt voor op het bedbodem.

Voordelen:
Een groot voordeel is natuurlijk de comfort die het bed u aanbiedt. Het is een zeer stevig bed dat je rug en nek optimaal ondersteunt. Er is sprake van een kwalitatief goed matras en een zeer goede bedbodem, een combinatie hiervan zorgt voor een heerlijke ligging qua slaap.
Door de veren op de lattenbodem is er een betere steun dan wanneer men een normale lattenbodem of spiraalbodem gebruikt. De vorm van een boxspring is verend over de gehele oppervlakte van het bed.