De ideale powernap

Iedereen haalt wel eens een nachtje door of wordt om het uur wakker. Maar wat kan je hier tegen doen; een powernap is de oplossing. Nu is de vraag hoe lang moet je dan een powernap nemen? Het is bewezen dat een powernap ervoor zorgt dat je je verloren slaap kunt inhalen.

Handige powernap tips

Een powernap is niet aan te raden wanneer je last hebt van slapeloosheid, dit komt doordat je dan een grotere kans hebt om in een diepe slaap te komen. Zodra je in een diepe slaap terecht komt is de kans groot dat je ‘s avonds geen oog dicht doet.

Je kunt het beste een powernap doen nadat je wat gegeten hebt in de middag.tussen twee en drie uur bijvoorbeeld. Let echter wel op dat je al vanaf 7 uur wakker bent op dat moment. Je lichaam gaat namelijk energie gebruiken voor je spijsvertering en je hersenen zijn gewend minder alert te worden wanneer je al 6 uur wakker bent.

Om voor een goede powernap te zorgen is het verstandig om een plek te zoeken waar jij je goed voelt. Een bed heb je natuurlijk niet altijd tot je beschikken maar een bank of een stoel waar je lekker in kan leunen wel. Probeer om bij iedere powernap hetzelfde te doen. Probeer het dus op dezelfde tijd en locatie in combinatie met jou wensen zoals; veel of weinig licht, geluid of geen geluid. Zorg er ook voor dat je niet gestoord kan worden, zodra je onverwachts uit je slaap komt zal dit je powernap verpesten en heeft het geen nut meer.
Mocht je constant moe zijn overdag en heb je powernaps geprobeerd, je slaapritme aangepast en al het anderen wat je kan bedenken al geprobeerd. Neem dan contact op met je huisarts zodat je onderzocht kan worden, mogelijk is het een dieper gelegen probleem waar je medicatie voor nodig hebt.

Kijk voor extra tips op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>