De voor- en nadelen van een boxspring

De voor- en nadelen van een boxspring

Een goede nachtrust is zeer belangrijk, het geeft je leven letterlijk een impuls. Door een goede nachtrust ga je vrolijker door het leven, heb je meer energie en ben je simpelweg gelukkiger. Heel belangrijk voor een goede nachtrust is natuurlijker het bed, hier zijn de meeste mensen heel kieskeurig in. De ene vindt een zacht matras weer lekker, de ander een hard matras, of juist een waterbed. Door de vele mogelijkheden en het hoge comfortniveau is een boxspring een zeer populaire optie, het heeft dan ook veel voordelen, maar heeft het ook nadelen?

De voordelen

De redenen waarom veel mensen een boxspring kopen zijn onder andere de volgende:

  • Het geeft een optimale ondersteuning voor het lichaam, dit komt door de combinatie van de verende boxspring en het verende matras. Hierdoor krijg je een comfortabel ligcomfort en dat is cruciaal voor een goede nachtrust.
  • De hoogte van een boxspring is een stuk hoger dan bij een ander bed. Deze hoogte zorgt voor een prettige in- en uitstap en is gelijk ook een fijne werkhoogte voor bijvoorbeeld het opvouwen van de was.
  • Een boxspring is ideaal voor mensen die heel specifiek meubels en voorwerpen uitkiezen zodat het bij hun interieur past. Je hebt een enorme aantal mogelijkheden op het gebied van design, kleur en materiaal waardoor een boxspring heel goed aan te passen is aan je interieur.
  • Een andere voordeel voor je slaapcomfort is dat een boxspring een zeer goede ventilatie heeft, de temperatuur blijft daardoor altijd prettig en het zal ervoor zorgen dat je minder snel gaat zweten.
  • Een boxspring heeft een lange levensduur, de boxspring zelf gaat met gemak 25 jaar mee en het matras zou je eens in de 10 jaar een keer kunnen vervangen.

De nadelen

Buiten de bovenstaande voordelen heeft een boxspring ook een aantal mindere punten.

  • Een standaard boxspring is best groot, als je zelf een kleine of beperkte slaapkamer hebt kan het nogal massief overkomen. Wel moet hierbij gezegd worden dat er tegenwoordig ook kleinere en slankere boxsprings verkocht worden. Doordat de onderdelen van een boxspring nogal lomp zijn kan het soms lastig zijn om alle onderdelen in de slaapkamer te krijgen, in de gemiddelde woning zal je er geen last van krijgen maar in kleinere appartementen kan het soms lastig zijn.
  • Omdat je bij een boxspring de optie hebt om voor stoffen onderdelen te kiezen, kan het schoonhouden van deze onderdelen soms lastig zijn. De kans op vlekken of strepen zijn hierbij een stuk hoger, je kan deze onderdelen wel behandelen met een anti vlekken middel. Een ander nadeel van stoffen onderdelen is dat het ook lastig te onderhouden is, voor mensen met een huisstofmijtallergie kan dit vervelend zijn.