Een nieuw matras aanschaffen

Een nieuw matras aanschaffen

Uit Door admin

Het uitzoeken van een nieuw matras is niet makkelijk. Er zijn namelijk zoveel soorten en merken matrassen waaruit je kunt kiezen. Bijvoorbeeld Auping matrassen, Tempur matrassen, maar ook Slaaploods matrassen. Om een zo goed mogelijke nachtrust te hebben is het echter wel belangrijk om het perfecte matras te vinden. Wat is voor jou nu het perfecte matras? Wij helpen jou bij je zoektocht.

Soorten matrassen

Elk mens heeft andere behoeften als het om slapen gaat. De een vindt een zacht matras de meeste comfort bieden. Een ander zweert bij een hard matras. Naast harde en zachte matrassen speelt ook de temperatuur van je lichaam een rol bij de keuze voor een specifiek matras. Wanneer je het snel warm hebt is een koele tijk prettiger dan een warme tijk. Doordat iedereen andere slaapbehoeften heeft hebben merken verschillende soorten matrassen ontwikkeld. In dit artikel bespreken we de diverse soorten die elk afgestemd zijn op andere wensen.

Polyether matrassen

De kern van polyether matrassen bestaat uit polyurethaanschuim. Een materiaal dat flexibel en veerkrachtig is, waardoor het materiaal terugveert naar de oorspronkelijke vorm. Polyurethaanschuim is een materiaal dat relatief goedkoop is waardoor deze soort matrassen het meest goedkoop zijn. Het enige minpunt van een polyether matras is dat de vochtregulatie redelijk is, maar dat het matras niet zo goed ventileert als de andere matrassoorten.

Koudschuim matrassen

Naast polyether matrassen kun je ervoor kiezen om een koudschuim matras aan te schaffen. Een koudschuim matras wordt net als een polyether matras gemaakt van polyurethaan. Het verschil tussen beide matrassen is dat een koudschuim matras een open celstructuur heeft en daardoor een nog betere veerkracht. Een polyether matras daarentegen bestaat uit vele kleine cellen en is daardoor minder veerkrachtig.

Traagschuim matrassen

Last van gevoelige spieren en gewrichten? Dan is een traagschuim matras het perfecte matras voor jou. Een matras wat gemaakt is van traagschuim is zacht en vormt zich naar het lichaam. Ideaal voor een comfortabele en ontspannen nachtrust.

Latex matrassen

Matrassen worden niet alleen gemaakt van polyurethaanschuim en traagschuim, maar ook van latex. Dit materiaal wordt zelfs al heel lang gebruikt voor het vervaardigen van matrassen. De latex kern van het matras kan zowel natuurlijk als synthetisch zijn. De pluspunten van latex matrassen zijn dat deze matrassen het lichaam goed ondersteunen en dat de matrassen elastisch en veerkrachtig zijn. Bovendien heeft een latex matras een goede warmte isolatie.

Pocketvering matrassen

De laatste matrassoort die wij in dit artikel bespreken zijn pocketvering matrassen. Deze matrassoort is opgebouwd uit metalen veren die verpakt zijn in een pocket. Deze kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen. De pluspunten van pocketvering matrassen zijn een goede ondersteuning en ventilering.

Wil je meer informatie over de diverse soorten matrassen? Bekijk dan www.slaaploods.nl voor een overzicht van alle matrassen en advies op maat.