Hoe zorg je voor een fijne nachtrust in de zomer?

Hoe zorg je voor een fijne nachtrust in de zomer?

Uit Door admin

Het kan erg lastig zijn om in de zomer fijn in slaap te vallen. Verschillende factoren spelen hierin een rol. Denk aan de warmte, muggen en licht. Gelukkig zijn er meerdere dingen aan te doen om ervoor te zorgen dat je een fijne nachtrust hebt in de zomer. Met deze tips val jij als een roosje in slaap.

Muggen

Een herkenbaar en vervelend probleem in de zomer is de enorme hoeveelheid aan muggen. Wil je net gaan slapen, hoor je weer een mug in je kamer vliegen. Dit is erg frustrerend. Om dit te voorkomen, is het een goed idee om een inzethor voor je raam te plaatsen of laten plaatsen. Zo blijven alle muggen (en andere insecten) buiten de deur. Op deze manier kun je ‘s nachts je raam openzetten voor een heerlijk briesje zonder dat er muggen naar binnen vliegen. Als je het nog steeds niet vertrouwt, kun je overwegen om een klamboe aan te schaffen. Dan weet je zeker dat je in je bed altijd beschermd bent tegen muggen.

Warmte

Een andere factor die meespeelt is de warmte. Je wil heerlijk gaan slapen en vervolgens lig je te draaien en zweten in je bed. Hier zijn gelukkig vele oplossingen voor. Schaf bijvoorbeeld een ventilator aan. Als je zweet verdampt door een briesje, koel je af. Daarom is het voldoende om je ventilator op de laagste stand op je lichaam te richten. Je kunt je lichaam ook op andere manieren verkoelen. Spring voor het slapen onder een lauwe douche of houd je polsen onder de koude kraan. Drink ook voldoende water voor het slapen, op deze manier voorkom je dat je ‘s nachts uitdroogt door het zweten. Heb je nog steeds veel last van de warmte? Schaf dan een zomerdekbed aan of trek je dekbed uit je hoes.

Licht

Een bijkomend voordeel van de zomer is dat het langer licht is. Het wordt ‘s ochtends vroeger licht en ook in de avonduren kun je langer van de zon genieten. Het enige nadeel hiervan is dat je misschien moeilijker in slaap valt of erg vroeg wakker wordt door de zon. Hier heb je gelukkig verduisterende gordijnen voor. Ben je bang dat je juist weer moeilijk wakker wordt als je kamer volledig verduisterd is? Dan is het een idee om een wake-up light aan te schaffen. Dit is een lichtwekker die je wekt door middel van licht op het gewenste tijdstip.