Weekend weetje: slaap is goed tegen rimpels

Weekend weetje: slaap is goed tegen rimpels

Uit Door admin

Het is weer vrijdag, de week is weer voorbij. Om de week op de valreep af te sluiten met wat extra kennis hebben wij deze vrijdag weer een weekend weetje voor jou. Deze week staat het weekend weetje in het teken van de invloed van slaap op rimpels. Met de extra kennis die je hier zo dadelijk op gaat doen kun je jouw toekomstige weekenden niet alleen slimmer, maar ook verstandiger beginnen.

Waarschijnlijk is jouw agenda van vrijdagavond tot en met zondagavond al bomvol gevuld met etentjes, feestjes en op zondag de derde helft in de voetbalkantine. Hierdoor zul je aankomend weekend weinig slapen en hoogstwaarschijnlijk ook problemen ervaren door het slaaptekort. Is een overvolle agenda in de weekenden echter wel zo verstandig?

Een overvolle agenda

Tegenwoordig willen we alles en iedereen bijhouden. Doordeweeks werken we fulltime om onze luxe levensstijl aan te kunnen houden. Naast een luxe levensstijl hechten we ook veel waarde aan een gezonde levensstijl. We vinden het belangrijk dat onze huid er goed uit ziet en dat ons lichaam in een topconditie is. Om actief en sportief te blijven zijn we dan ook minimaal drie avonden per week in de sportschool te vinden.

Om nog even in de sportsferen te blijven: ook iedere zondag wordt er door de meeste mannen onder ons wel een sportwedstrijd van de vereniging gespeeld. Om ook jouw vrienden naast jouw drukke bestaan wat aandacht te geven blijf je na de wedstrijd in de kantine rondhangen voor de zogenaamde derde helft.

De vrouwen onder ons spreken met hun vriendinnen niet zo snel af bij de sportvereniging. In plaats daarvan plannen vrouwen hun weekenden vol met etentjes en stapavonden in de stad. Door de vele plannen blijft er in het weekend weinig tijd over om te slapen. Dit lijkt niet zo erg, maar besef wel dat slapen meer voor jouw huid kan doen dan alleen gezonde smoothies, liters water en sporten dat kunnen.

Een goedkope en effectieve anti-rimpel behandeling

Slapen is namelijk een hele goedkope en effectieve manier om de vorming van rimpels te verminderen of tegen te gaan. Bij beddenspeciaalzaak de Been in Etten-Leur wisten ze dit allang. Zij leveren namelijk comfortabele matrassen en hoofdkussens die perfect zijn voor een goede nachtrust. Tijdens die goede nachtrust krijgt jouw huid de tijd om een deel van de huidveroudering te herstellen.

Voor het beste anti-rimpel resultaat moet je minimaal een keer per week tussen acht uur en elf uur ‘s avonds naar bed. Op deze tijdstippen herstelt de huid namelijk dagelijks het vochtgehalte van de huid. En een vochtgehalte dat op peil is zorgt voor minder rimpels, lijntjes, kraaienpoten of hoe je die vervelende huidveroudering ook wilt noemen.

Lukt het door de overvolle agenda niet om voor elf uur ‘s avonds je bed in te duiken? Dan heb je geluk, want jouw huid voert ook na elf uur s’ avonds nog enkele herstelwerkzaamheden uit. Voor het beste resultaat is een goed vochtgehalte echter wel belangrijk. Sla jij een hele nacht over waardoor jouw huid geen tijd heeft om te herstellen? Wees dan niet verbaasd als je de eerste rimpels ziet verschijnen.